Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Cherrimoya

De cherimoya – ook wel jamaica-appel genoemd – is een hartvormige vrucht met een groene schil die schubben heeft. Omdat er bij opgravingen in peru zaden van deze vruchten gevonden zijn, concludeert men dat de cherimoya al bekend was bij de inca’s. Het vruchtvlees is wit en romig en er zitten veel oneetbare zwarte pitten in. De smaak van cherimoya doet denken aan ananas en aan aardbeien met slagroom. Heerlijk dus! De vrucht is rijp als de schil zwart begint te kleuren. Cherimoya is een vrij kwetsbare vrucht en wordt maar op kleine schaal geïmporteerd.

Hoe groeit cherimoya?

Cherimoya groeit aan een struik/boom die in droge tijden zijn blad verliest. De vrucht wordt vooral in chili geteeld, maar komt ook uit het middellandse zeegebied en china.

Waar let ik op bij het kopen van cherimoya?

Een cherimoya is rijp als het vruchtvlees licht in te drukken is en als de schil van groen naar zwart begint te kleuren. Koop alleen gave exemplaren.

Hoe bewaar ik cherimoya?

Deze vrucht mag niet onder de 12 °c bewaard worden. Het rijpingsproces stopt hierdoor namelijk. Bewaar nog net niet rijpe vruchten 2-3 dagen na op de fruitschaal. Daarna is het belangrijk ze meteen te eten. Ze bederven snel als ze rijp zijn.