Kiwi-bessen
Maart - april & september - oktober
De kiwi-bes heeft een groen rode schil en groen tot rood paars vruchtvlees. In tegenstelling tot de gewone grote kiwi heeft de kiwi-bes geen haartjes waardoor de schil eetbaar is. Een rijpe kiwibes is sappig, voelt zacht aan en heeft een sterk zoete kiwi smaak. De vorm varieert van ovaal rond tot langwerpig.
Gebruik
Omdat je kiwi-bessen niet hoeft te schillen zijn ze een ideaal en gezond tussendoortje.
Ze zijn goed te verwerken tot confituur en lekker in combinatie met appel, ananas of framboos.
Je kan ze ook toevoegen aan allerlei desserts, yoghurt, smoothies, ijs of cocktails
Wist je dat…
Het vitamine c gehalte van de meeste kiwi-bessen het dubbele is als dat van citroen en 50 maal zo veel als dat van een appel? Afhankelijk van het ras varieert het vitamine c gehalte in kiwi-bessen tussen 40 en 165 mg per 100g
Afkomst: Nederland of chili
Houdbaarheid: In de koelkast is deze vrucht 1-2 weken houdbaar buiten de koelkast ongeveer 1 week.