Groente

Hele jaar
Avocado
Het vruchtvlees is boterachtig, met een fijne nootachtige smaak.
Hele jaar
Bleekselderij
Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Maar bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt.
Hele jaar
Bloemkool
Bloemkool wordt vaak gekookt, maar kan ook gegeten worden als rauwkost of worden gefrituurd hiervoor wordt de bloemkool eerst door een beslag gehaald.
Hele jaar
Bospeen
Bospeen heeft een zoete en typische wortelsmaak. Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. D
Hele jaar
Bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd.
Hele jaar
Broccoli
De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Broccoli is een groente die de laatste jaren in ons land zeer snel aan populariteit heeft gewonnen.
Hele jaar
Courgette
De courgette wordt gewoonlijk gekookt of geroerbakt gegeten, maar rauw kan ook.
Hele jaar
Flespompoen
De flespompoen heeft een nootachtige smaak. Van deze pompoen kun je de schil wel eten. het zachte, vezelige, zoetige vruchtvlees is donkergeel tot oranje
Hele jaar
Gele paprika
Hij heeft de zelfde vorm als de traditionele paprika en is zoeter dan zijn rode broertje.
Hele jaar