Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Knoflook

Hele jaar

De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma.

Beschrijving: De knoflook valt ook onder de familie van de uien. Al in de oudheid werd knoflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. het verschil met de ander uien is dat het niet bestaat uit "rokken" maar is opgebouwd uit verschillende kleine "teentjes" die samen een bol vormen die verpakt zit in een papierachtig omhulsel. Tegenwoordig zijn er ook kleine knoflookbolletjes, deze bestaat maar uit een bol/teentje.

Afkomst: De knoflook is afkomstig uit Zuid-Europa, Hongarije, Mexico en Argentinië

Houdbaarheid: Bewaar gedroogde knoflook op een koele, droge plek. Hier zijn ze een aantal weken houdbaar.