Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Hokkaido pompoen

Oktober t/m december

De Hokkaido kan met schil en al gegeten worden.

Beschrijving:
Pompoenen zijn er in uiteenlopende vormen en maten. De kleinere exemplaren hebben meer smaak en worden meestal in stukken verkocht. Het vruchtvlees van de meeste pompoenen heeft geen uitgesproken smaak en is daarom goed in gerechten te gebruiken waar veel kruiden aan te pas komen. Pompoenen hebben een lage energetische waarde maar bevatten wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor de goede werking van je darmen. Pompoenen bevatten ook betacaroteen, wat weer goed is voor de ogen en huid. De Hokkaido kan met schil en al gegeten worden. Alleen de pitten dienen verwijderd te worden.

Afkomst:
De oorsprong van de pompoen ligt in het noorden van Zuid-Amerika.

Seizoen:
De Hollandse pompoenen zijn van oktober tot en met december verkrijgbaar.

Houdbaarheid:
Ongesneden pompoen kan op een koele plaats enkele maanden worden bewaard. Na het snijden is een pompoen in de koelkast maximaal een week houdbaar. Zorg dat hij verpakt is in aluminium- of vershoudfolie. Je kunt pompoen ook invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18° is de pompoen dan tot 12 maanden houdbaar.