Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Courgette

Hele jaar

De courgette wordt gewoonlijk gekookt of geroerbakt gegeten, maar rauw kan ook.

Beschrijving
De naam van de courgette is afkomstig uit Frankrijk. De courgette is een niet klimmende pompoen met komkommerachtige vruchten. De courgette is een langwerpige vruchtgroente met een lengte van tussen de 10 en 25 centimeter. De courgette wordt gewoonlijk gekookt of geroerbakt gegeten, maar rauw  kan ook. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is. In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. Een courgette heeft geen uitgesproken smaak van zichzelf, die moet vooral komen van de andere ingrediënten in een courgetterecept. In Griekenland en Italië worden zeer jonge vruchten waar de gele kroonblaadjes nog aanzitten als een delicatesse gegeten.  Courgettes groeien in Nederlandse kassen en kunnen vanaf half juni ook in de volle grond worden geoogst.

Afkomst: Courgettes worden vooral geteeld in Spanje, Italië en Frankrijk, maar ze kunnen ook afkomstig zijn uit Nederland.

Seizoen: Van juli t/m oktober zijn ze vooral uit Nederland afkomstig en van Oktober t/m mei uit de warmere landen.

Houdbaarheid: Bewaar de groente buiten de koelkast op een koele plaats. De courgette kan dan nog narijpen en krijgt zodoende nog meer smaak.