Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Spaanse peper

Hele jaar

De sterkte van rode peper kan erg verschillen van soort tot soort en zelfs van peper tot peper binnen een soort.

Beschrijving:
Spaanse pepers ofwel rode pepers worden in vele varianten van kleur, vorm, grootte en scherpte gekweekt en gegeten, van de zoete Nederlandse rode, groene, gele, tot witte paprika. De stof die ze bevatten die verantwoordelijk is voor de hete smaak is capsaïcine. Ze zijn naast de gewone peper, een van de belangrijkste specerijen om gerechten heet te laten smaken. De sterkte van rode peper kan erg verschillen van soort tot soort en zelfs van peper tot peper binnen een soort. Een fout die vaak gemaakt wordt in de keuken is om het uiteinde van de peper even te proeven om de sterkte te beoordelen, maar het uiteinde kan veel milder zijn dan de rest. Het heetste gedeelte zijn de zaadlijsten, de witte randen waaraan de zaden vast zitten met het rode vruchtvlees.

Afkomst: De spaanse peper komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar wordt ook veel geteeld in gebieden langs de middellandse zee.

Houdbaarheid: Bewaar een Spaanse peper rond de 10C hij blijft dan een week stevig en vers. Je kunt ze ook snipperen en gelijk invriezen. Hij verliest dan wel wat van zijn scherpte.