Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Rode paprika

Hele jaar

De rode paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6.

Beschrijving:
De rode paprika is een van de bekendste paprika's. Door zijn mooie rode kleur en zijn veelzijdige gebruik is het een echte groente lekkernij in de keuken. Voor zowel salades, ovenschotels, vullingen, pasta's, soepen en sauzen is het een zeer veelzijdige groente. De rode paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6. Ook is de paprika een goede bron van plantaardig eiwit. De gele en roodoranje kleur duidt op een grote hoeveelheid bètacaroteen. Dit is een antioxidant dat samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering. In het lichaam wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A wat goed is voor het gezichtsvermogen. Daarnaast is de paprika rijk aan vitamine C. Samen met vitamine A spelen ze een belangrijke rol in je afweersysteem. Vitamine C en de B vitamines helpen tenslotte samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren.

Afkomst: Nederland, Spanje, Israel

Seizoen: Het Nederlandse seizoen is van April t/m Oktober
Het import seizoen is van Oktober t/m Maart

Houdbaarheid: Vruchtgroenten bewaar je het beste op een koele plek (12 °C), maar niet in de koelkast. Zo kan de paprika nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s een week goed.