Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Piel de Sapo meloen

Januari t/m oktober

Deze sappige meloen is erg lekker met een beetje gembersiroop, limoensap of zout.

De naam van de Piel de Sapo meloen komt uit het Spaans en betekent ‘paddenhuid’. Dit omdat de meloen donkergroen van kleur is met vlekken erop en doet denken aan een paddenhuid. Het vruchtvlees is zoet en crèmekleurig tot wit. Een rijpe Piel de Sapo meloen heeft een heerlijk karakteristiek zoet aroma. Deze sappige meloen is erg lekker met een beetje gembersiroop, limoensap of zout. De meloen is zo te eten uit de schil of geschild en in blokjes gesneden.

Afkomst:
Spanje en Panama

Houdbaarheid:
Bewaar rijpe meloenen 1 tot 2 dagen in de koelkast. Bewaar onrijpe meloenen op een koele plaats buiten de koelkast. Afhankelijk van de rijpheid is de meloen zo een week te bewaren. Een meloen rijpt goed na bij kamertemperatuur.