Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Cantaloupe

Hele jaar

De Cantaloupe is de zoetste van alle meloenen en daardoor een perfecte toevoeging aan desserts en fruitsalades.

De Cantaloupe meloen is vernoemd naar Cantaloupe, een klein plaatsje in Italië waar de meloen werd geteeld in de tuinen van de paus. De Cantaloupe meloen is groen aan de buitenkant en heeft geel tot oranjekleurig vruchtvlees. De Cantaloupe is de zoetste van alle meloenen en daardoor een perfecte toevoeging aan desserts en fruitsalades. Bovendien is de meloen prima te combineren met vis, gevogelte en bijvoorbeeld gerookt vlees. Leg de meloen voordat hij genuttigd wordt in de koelkast, dan is hij lekker fris.

Afkomst:
Brazilië, Costa Rica, Honduras, Israël, Panama, Spanje, Italië, Frankrijk

Seizoen:
De Cantaloupe is bijna jaarrond beschikbaar uit Spanje, Honduras en Brazilië.

Houdbaarheid:
Bewaar rijpe Cantaloupe meloen 1 tot 2 dagen in de koelkast. Bewaar onrijpe meloenen op een koele plaats buiten de koelkast. Afhankelijk van de rijpheid is de meloen zo een week te bewaren. Een meloen rijpt goed na bij kamertemperatuur. Houd er rekening mee dat meloen een sterke geur afgeeft en andere producten deze geur makkelijk opnemen.