Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Paraguayo

Mei t/m augustus

De paraguayos is een perziken variant.

De paraguayos is een perziken variant. Deze overheelijke vrucht wordt ook wel 'wilde bosperzik' genoemd. Omdat deze perzik in het wild gevonden is. Vandaar dat hij de bijnaam krijgt wilde perzik of platte perzik (vanwege de vorm). De paraguayos is ontdekt door Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers in het Zuid-Amerikaanse Paraguay (vandaar de naam) die de perzik meenamen naar Zuid-Europa.


De Paraguayo of de 'wilde bosperzik' heeft het uiterlijk van een gewone perzik, maar is plat en heeft de vorm van een donut. De vrucht is niet gekweekt en zonder die kwekers ontstaan er soms wat schoonheidsfoutjes.

Het vruchtvlees is zoet, sappig en meestal wit. De pit is klein en de huid is net als een gewone perzik rood fluweelachtig. De Paraguayo kan zo gegeten worden, maar is ook heerlijk voor in salades, compote en sangria.

Afkomst:
Het meeste importeren we paraguayos uit Spanje. Hij wordt ook geteeld in Italië, Griekenland en Portugal.

Houdbaarheid:
Afhankelijk van de rijpheid bij aankoop zijn paraguayos op een koele plaats 1 tot 3 dagen en in de koelkast 3 tot 7 dagen te bewaren.