Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Kersen

April t/m augustus

De zoete kers is heerlijk om vers te eten. Uiteraard kan de kers ook verwerkt worden tot jam, gelei, sap of wijn.

Kersen zijn kleine, ronde, vlezige steenvruchten die, afhankelijk van het ras, zwart, helderrood tot geel met een rode blos van kleur zijn. Het vruchtvlees is zacht of stevig, afhankelijk van het ras. De smaak is, afhankelijk van de variëteit, zoet tot zuur. De zoete kers is heerlijk om vers te eten. Uiteraard kan de kers ook verwerkt worden tot jam, gelei, sap of wijn. Gebruik kersen ook eens in taart- en gebaksvullingen, vruchtensalades of in nagerechten zoals ijs, milkshake en yoghurt. De zure kers (morellen) wordt vooral in de industriële verwerking gebruikt of voor eigengemaakte Jam of Wekken. 

Afkomst:
De zoete kers stamt waarschijnlijk uit Zuidoost-Europa en West-Azië, maar vast staat deze herkomst allerminst. Verwarrend is namelijk, dat omstreeks 2000 v. Chr. in Chinese geschriften al een vrucht is beschreven die alle kenmerken van de kers vertoont. De kersen die in Nederland verkocht worden komen voornamelijk uit Spanje, Griekenland, Frankrijk, Roemenië en België.  

Seizoen:
Kersen zijn van half april tot en met augustus vol op beschikbaar. Rond December en Januari zijn ze in beperkte oplage beschikbaar en komen ze uit Zuid-Amerika.

Houdbaarheid:
Bewaar kersen onafgedekt op een koele plaats. Dan zijn ze 1 tot 2 dagen houdbaar. In de koelkast zijn ze 3 tot 5 dagen te bewaren.