Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Carambola

December t/m april

Deze vrucht heet ook wel stervrucht, omdat plakjes carambola op een ster lijken.

Beschrijving:
De carambola groeit aan een kleine sierlijke boom met fijne bladeren. De vrucht heeft sappig geel doorschijnend vruchtvlees met een enkel zwart eetbaar pitje. De smaak is fris tot zoetzuur en het is een knapperige vrucht. De kleine groene carambola uit Brazilië kleurt lichtgroen wanneer hij rijp is en is iets zuurder van smaak dan de grotere, zoetere carambola uit Maleisië, die geelgroen wordt als hij rijp is. De carambola wordt veel gebruikt in salades, als garnering maar kan ook zo gegeten worden. Voor gebruik de vrucht wassen en met een mesje eventueel het vliesje van de uitstekende ribben trekken. Schillen is niet nodig. De carambola bevat veel vitamine C.

Afkomst: Carambola’s zijn onder andere afkomstig uit Maleisië, tropisch Afrika en Brazilië.

Houdbaarheid: De vruchten dienen ongekoeld bewaard te worden en niet beneden de 5ºC. Bij 20ºC rijpen de vruchten goed na. Wil je ze toch langer bewaren dan kun je ze het beste bij 10ºC laten liggen. De vruchten zijn dan nog een week houdbaar.