Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Cherimoya

Hele jaar

Cherimoya heeft een zoete, aromatische smaak die lijkt op een combinatie van aardbei, framboos en ananas.

Beschrijving:
Je kunt de vrucht uitlepelen en als lekker en gezond tussendoortje eten, of verwerk hem in een vruchtensalade. De cherimoya is een zeer kwetsbare vrucht. De vrucht is rijp wanneer je het vruchtvlees licht kunt indrukken en wanneer de schil van groen naar zwart begint te kleuren. Om de cherimoya te eten, snijd je de vrucht in de lengte door en verwijder je de zwarte pitten. Deze zijn niet eetbaar. Vervolgens kun je het vruchtvlees los snijden of uitlepelen. De cherimoya wordt ook wel suikerappel, anone of Jamaica-appel genoemd.

Afkomst:
Cherimoya's komen oorspronkelijk uit Peru en Ecuador.

Seizoen:
Cherimoya's zijn jaarrond verkrijgbaar. Doordat de cherimoya zo kwetsbaar is en daarom moeilijk te vervoeren, is de vrucht altijd maar in kleine hoeveelheden beschikbaar. 

Houdbaarheid:
Je kunt de cherimoya het beste niet onder de 12°C bewaren, omdat het rijpingsproces dan stopt. Nog net niet rijpe vruchten kun je 2-3 dagen op de fruitschaal bewaren. Daarna is het belangrijk ze meteen te eten, want ze bederven snel als ze rijp zijn.