Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Mango

Hele jaar

Rijpe vruchten worden als handfruit gegeten en onrijpe vruchten kunnen als groente worden bereid of worden ingelegd in zoetzure curry's.

Beschrijving:
De mango heeft aan de buitenkant een groen/rode kleur, waarbij het vruchtvlees oranje van kleur is. De mango heeft een zoet, sappige smaak. De mango is oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Azië, om precies te zijn van de zuidelijke hellingen van de Himalaya. De grootste producent van mango’s is India maar vrijwel de gehele oogst wordt in het land zelf geconsumeerd. Ze bevatten van alle fruitsoorten het hoogste vitamine A gehalte en zijn net zo rijk aan vitamine C als citroenen. De mango is een fruitsoort die veel gebruikt wordt in salades,warme gerechten of fruitsappen.

Afkomst: Omdat India bijna geen mango exporteerd, wordt de mango ook in andere delen van de wereld verbouwd. Waaronder: Zuid- en Zuidoost-Azië, in delen van Oost- en West-Afrika, in Zuid-Afrika en in de tropen en de subtropen van Amerika

Houdbaarheid: Op een koele plaats zijn mango’s ongeveer 1-2 weken houdbaar. Mango’s kunnen niet onder een temperatuur van 8ºC bewaard worden.