Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Kaki

oktober t/m januari

Het vruchtvlees is zoet en sappig.

Beschrijving:
De Kaki is een vrucht die uiterlijk veel lijkt op een tomaat. Alleen de schil is oranje/geel van kleur. Het vruchtvlees is zoet en sappig.  De Kaki wordt vaak pas gegeten als de vrucht overrijp is. De kaki bevat veel vitamine A, C en mineralen. De kaki komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Oorspronkelijk komt de Kaki uit China. Wereldwijd wordt de kaki gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan 1000 meter.

Afkomst: Spanje, Frankrijk, Israël, Zuid-Afrika, Brazilië en de VS.

Houdbaarheid:
De Kaki moet echt overrijp zijn en bewaar je het best op de fruitschaal. De vruchten kunnen in de koelkast enkele dagen goed blijven. De kaki is eetbaar wanneer de schil een beetje glazig is en in te drukken.