Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Gember

Hele jaar

Wereldwijd is gember een belangrijk en gewaardeerde specerij en kan op vele manieren gebruikt worden in de keuken, al is het gebruik in Nederland niet groot.

Beschrijving:
Gember is afkomstig uit de wortelstok van de gemberplant en is een specerij met een scherpe smaak. Gember komt van oorsprong uit Centraal Azië. Tegenwoordig wordt gember verbouwd in alle tropische en subtropische gebieden in Azië (50% van de wereldoogst is afkomstig uit India), Brazilië, Jamaica en Nigeria. Gember speelt al sinds 1500 een belangrijke rol in Chinese, Japanse en Indiase geneeskunde. Gember heeft zijn geur en smaak te danken aan een bepaalde vluchtige olie, gingerol dit zorgt voor de scherpe smaak.

Afkomst: Brazilië, de Fiji eilanden, Jamaica, India en China.

Houdbaarheid: De verse gember is het beste koel en donker te bewaren. Zo is gember ruim een maand houdbaar.