Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Kastanje champignons

Hele jaar

Dit gaat ten koste van de smaak. De smaak is licht nootachtig. Het vruchtvlees is wat steviger dan dat van de witte champignon en de smaak is wat voller.

Beschrijving:
De kastanje champignons wordt net als de gewone champignons geteeld in speciale ruimten (cellen) waar via de temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd. De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. De kastanjechampignon heeft een lichtbeige tot bruine hoed in plaats van wit. Kastanjechampignons groeien bij een iets lagere temperatuur dan de witte. Net als bij gewone champignons moet men de champignons voorzichtig schoonmaken en niet in het water leggen, want dan zuigen ze zich vol met water. De kastanjechampignon is heel geschikt voor salades. U kunt champignons bakken, frituren, smoren en roerbakken voor lunchhapjes en hoofdgerechten, meekoken in soepen en rauw of geblancheerd verwerken in salades en broodjes.

Afkomst: De kastanjechampignon is na de witte champignon de meest geteelde eetbare paddenstoel in Nederland.


Seizoen: Omdat de champignon bij speciale groeiomstandigheden wordt geteeld is de champignon het hele jaar door beschikbaar.

Houdbaarheid: De paddenstoelen het beste zo vers mogelijk gebruiken. Na aankoop zijn verse kastanjechampignons iets langer dan 3 dagen houdbaar in de koelkast. Het beste is om de champignons in de papierenzak verpakt te laten zitten. Bewaar champignons niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui. Champignons nemen gemakkelijk geurtjes over. Bewaar champignons nooit bij vruchten die ethyleen afgeven, zoals appels en exotische vruchten en bewaar champignons niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui.