Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Roseval aardappelen

Hele jaar

Deze aardappel blijft stevig tijdens het koken en wordt vooral gebruikt in ovenschotels en salades.

Beschrijving:
De Roseval, een vaste aardappel met rode schil, Een langwerpige aardappel met een roodroze kleur. De laatste jaren is deze aardappel steeds meer gegroeid in de markt vanwege het makkelijke gebruik. In Frankrijk is deze aardappel al langer bekend. In Nederland is deze aardappel eerst veel gebruikt in chique restaurant vanwege zijn kleur.

Afkomst: Deze aardappel wordt vooral geïmporteerd vanuit Frankrijk, Marokko en Israël.

Houdbaarheid:
De aardappelen kunnen het beste bewaard worden op een koele en donkere plaats. Hier kunnen ze wel enkele weken bewaard blijven. Bewaar ze niet te lang, want dan kunnen uitlopers (spruiten) ontstaan. Hierdoor worden de aardappelen taai en loopt het vitamine C-gehalte sterk terug. Bewaar aardappelen ook niet in de koelkast; dan worden ze blauw. Ook door stoten kunnen blauwe plekken ontstaan. De vroege aardappelen kunnen slechts korte tijd bewaard worden.