Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

San Mazzo tomaten

Hele jaar

San Mazzo tomaten hebben een volle smaak en zijn heerlijk als basis in tomatensoep en pastasauzen. Maar door de stevigheid kun je ze ook prima verwerken in salades.

Beschrijving:
San Mazzo tomaten worden ook wel pruimtomaten of pomodori-tomaten genoemd. Pomodori betekent letterlijk ‘gouden appels’. Een bijzondere naam dus, maar minstens zo bijzonder is de langwerpige vorm, het stevige vruchtvlees en de kleur van dit tomatenras. San Mazzo tomaten zijn van binnen altijd donkerder van kleur dan aan de buitenkant.

Afkomst:
Vroeger uit Frankrijk, maar nu worden ze overal geteeld

Houdbaarheid:

Bewaar losse tomaten bij voorkeur op een koele plek (12 graden); de smaak komt dan het beste tot zijn recht. Liever niet in de koelkast omdat ze dan hun lekkere aroma verliezen en je het narijpingsproces verstoort.
Bewaar romatomaten die nog aan de tros zitten bij een iets hogere temperatuur. Dat voorkomt dat de tomaten te vroeg van de tros loslaten.
Tomaten die ca. 1 minuut geblancheerd zijn kun je in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden in de diepvries bewaren, bij minimaal -18C. Maar vers zijn ze het lekkerst!