Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Trostomaten

Hele jaar

Omdat de trostomaat zo boordevol smaak zit, is de tomaat uitstekend geschikt voor onder meer salades en heerlijk op brood.

Beschrijving:
Trostomaten zijn helemaal aan de plant gerijpt en worden met tak en al geplukt. Dat is niet alleen een lust voor het oog, maar het geeft de trostomaat ook een heerlijk aromatische geur en een prachtige, volle smaak. Het aantal tomaten per tros varieert van 3 tot 6 stuks en soms nog meer. Hoe kleiner de tomaten, hoe meer stuks per tros.

Afkomst:
Wordt ook in Nederland geteeld

Seizoen:
Nederlandse trostomaten zijn verkrijgbaar van maart t/m oktober, daarbuiten alleen uit het buitenland.

Houdbaarheid:
Bewaar trostomaten tussen de 15 tot 18 ̊C. De iets hogere temperatuur is belangrijk om te voorkomen dat de tomaten te vroeg van de tros loslaten. Bewaar tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun lekkere aroma. Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur. De smaak komt dan het beste tot z'n recht.