Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Ijsbergsla

Hele jaar

IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren.

Beschrijving:
De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla.

Afkomst:

Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar.

Houdbaarheid:
Verpakt in plastic folie is de sla ongeveer een week in de koelkast houdbaar. Wanneer je vooraf de stronk verwijdert, verleng je houdbaarheid nog verder. Buiten de koelkast is de sla een paar dagen houdbaar als je hem wel op een koele plek bewaart (12-15C).