Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Sperziebonen

Hele jaar

Sperziebonen kun je koken, stoven, smoren en roerbakken.

Beschrijving: Deze bekende groente is ook bekend onder de namen slabonen en prinsessenbonen. Deze Hollands kwaliteitsproducten van de volle grond zijn er in de veel voorkomende groene uitvoering en de wat meer zeldzame gele versie. Er is nog een variant: de haricot vert. Dit is een slanke en rechte boon die het vooral goed doet bij feestelijke dinertjes. De sperzieboon is ongeveer net zo slank als de Haricot vert alleen is het een iets krommere variant.

Afkomst: De sperziebonen zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en in bepaalde periodes vanuit de warmere landen rondom de middellandse zee.

Seizoen: Het hele jaar door zijn de sperziebonen verkrijgbaar, alleen in de maanden Oktober t/m Juni kunnen ze ook afkomstig zijn uit de landen rondom de middellandse zee.

Houdbaarheid: Je kunt sperziebonen in een open plastic zak een paar dagen bewaren op een koele plaats of in je koelkast.