Dinsdag 
Eindhoven (18 septemberplein)
09:00 - 16:00 uur

Donderdag 
Oisterwijk (De Lind)
12:00 - 17:00 uur

Vrijdag
Eindhoven (Stratum)
12:00 - 16:30 uur

Zaterdag
Best (Boterhoek)
8:30 - 13:00 uur

Witlof

Hele jaar

Deze bladgroenten kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd.

Beschrijving: Witlof is een bladgroente die men in het donker teelt. In het licht zou de krop namelijk groen worden. De afgesneden (afgebroken) krop word afgesneden van de wortel. Aan de teelt van witlof besteden de tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder.

Afkomst: De witlof is afkomstig uit Nederland, belgie en Frankrijk

Seizoen: Van augustus t/m mei is de witlof vooral afkomstig uit België en Frankrijk. Van februair t/m augustus is de witlof uit Nederland verkrijgbaar.

Houdbaarheid: De witlof is één week in de koelkast houdbaar.